/ ThinkStock/Getty Images
Освободиха под домашен арест мъжа, наръгал с нож 18-годишно момче в тролей в София.
 
Преди близо две седмици обвиняемият Георги Георгиев бе оставен за постоянно в ареста, но на втора инстанция днес Софийският апелативен съд прецени, че въпреки трите му досегашни присъди, няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.
 
Мъж наръга младеж в тролей в София

Инцидентът в тролей по линия 7 стана на 14 май. 18-годишният Борислав направил забележка на група деца, които цапали тролея. В спора се намесил 34-годишният Георги Георгиев, който извадил нож и наръгал два пъти Борислав. Момчето бе откарано в „Пирогов” с рани в гърдите и корема и за щастие състоянието му бе стабилизирано.
 
Георгиев е криминално проявен и осъждан за хулиганство, кражба, побой и притежание на наркотици. При ареста му у него са открити няколко шишенца метадон.
 
Момчето, намушкано в тролей в София, се възстановява в „Пирогов“

На 17 май съдът остави за постоянно в ареста Георгиев. Пред Софийския апелативен съд днес обаче адвокатът му поиска той да бъде освободен, тъй като искал да види за последно майка си, която била тежко болна.

Защитата каза още, че не е ясно доколко Георгиев е бил адекватен по време на нападението и дали е бил под въздействието на наркотици.
 
Майката на прободеното момче: Нападателят му може да е в схема за кражби (ВИДЕО)

В крайна сметка съдът реши, че няма опасност Георгиев да се укрие или да извърши повторно престъпление и намали мярката му за неотклонение на домашен арест.