Пуснаха под домашен арест агресивния мъж, заплашил шофьор на автобус
Пуснаха под домашен арест агресивния мъж, заплашил шофьор на автобус / DarikNews.bg, архив

Районният съд в Карнобат измени наложената на Ангел Радичев мярка за неотклонение „задържане под стража" и наложи „домашен арест". Той е обвинен за вербалната си атака срещу шофьора на автобус на магистрала "Тракия" в началото на август.

Отново агресия на пътя, шофьор раздава ритници на магистрала "Тракия" (ВИДЕО)

Срещу Радичев е повдигнато обвинение за извършване на непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. За това умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода" до 2 г. или „пробация", както и обществено порицание. Първоначално Радичев бе пуснат под домашен арест, а след това мярката му бе изменена на "задържане под стража" и сега отново е под домашен арест.

"Видно от приложеното свидетелство за съдимост на обвиненият Радичев е, че същият не е осъждан и е трудово ангажиран, като има постоянно жилище и престъплението в извършването, на което той е обвинен, не е тежко умишлено престъпление по смисъла на НК ", пише в мотивите на съда.

Агресивният мъж, заплашил шофьор на автобус, карал с 250 км/ч

Магистратите определиха втората по тежест мярка - „домашен арест", на Радичев с мотива, че това е мярка за процесуална принуда, която ограничава свободата на придвижване на обвиняемия и ще възпрепятства реалната опасност за в бъдеще той да се укрие или да извърши ново престъпление, тъй като ще бъде контролиран от органите на полицията при нейното изпълнение.

„Съжалявам за случката, повече няма да се повтори, искам да се извиня на пътниците и на шофьора на автобуса", заяви пред съда Ангел Радичев.

Мъжът, заплашил шофьор на автобус, имал над 50 нарушения (ВИДЕО)

Районната прокуратура в Карнобат протестира срещу пискането под домашен арест на Ангел Радичев. Делото пред Бургаския окръжен съд се очаква да се гледа на 8 септември 2016 г. от 14.00 часа.

Други новини от Бургас