Пускат повече вагони по жп линията София-Перник
Пускат повече вагони по жп линията София-Перник / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди на ръководството на държавния железопътен превозвач да бъде създадена необходимата организация за нормалното влаково движение в района на жп гара Горна баня, съобщиха от транспортното министерство.

Министър Московски е информиран, че причината за общественото недоволство е липсата на повече вагони и съответно - места за всички пътници по направлението София - Перник.

Причината за недостига на подвижен състав по тази жп линия е инцидента с мотрисата "Дезиро" при Мурсалево миналата седмица.

По настояване на министъра още от днес "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД ще включи достатъчен брой вагони във влаковете, които се движат по жп линията София - Перник, за да се осигури комфорт на пътниците. Ръководството на дружеството се извинява за причиненото неудобство.

Служителите, които не са извършили ефективно разпределение на вагоните по натоварените направления ще бъдат санкционирани.

200 души блокираха снощи жп гарата в столичния квартал „Горна Баня". Пътниците били недоволни от това, че влаковете, които минават от там, са прекалено малки и тесни и хората са принудени да пътуват некомфортно. Заради протеста 3 влакови композиции бяха блокирани.