/ БГНЕС
До 10 септември се очаква движението по булевард „България” да бъде напълно възстановено. А тази събота би трябвало платното по „България” в посока кв. „Бояна“ между булевардите „Акад. Ив. Гешов“ и „Гоце Делчев“ да бъде отворено, а това в обратната посока да бъде затворено за ремонт. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на ремонтните дейности.
 
„Надяваме се изпълнителите да си спазят срока и от събота да бъде отворено за движение едното платно на бул. „България“. Ако това се случи, ще затворим другото платно“, заяви тя.
 
Пускат движението по ремонтирания булевард „Христофор Колумб“ (СНИМКИ)

Фандъкова добави, че тази година е взето решение за ремонт на един от най-зле изглеждащите участъци от булеварда. Има още два такива тежки участъка, за да може поетапно да бъде ремонтиран един от двата най-натоварени булеварда в София.
 

БГНЕС


Столичният кмет напомни, че ремонтираната отсечка е с дължина 1 км и струва 13,5 млн. лева, но се заплаща поетапно в зависимост от свършеното. „Скоростта, с която се работи по обектите, не бива да бъде за сметка на качеството. Санкциите ни са огромни и фирмите знаят това“, увери Фандъкова.
 
Ключовите ремонти в София трябва да приключат до 15 септември
 

БГНЕС


Междувременно от днес е забранено паркирането на автомобили около Националния стадион „Васил Левски” в подготовка пространството от към бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” да се превърне в платен паркинг от 1 септември.
 

БГНЕС