/ ThinkStock/Getty Images
Възложената от Окръжна прокуратура проверка е с оглед извършено престъпление - причинена смърт в резултат на лекарска грешка
Окръжна прокуратура-Видин e издала разпореждане до Районно управление на МВР в града за извършване на проверка по случая за починало новородено във видинската болница  МБАЛ „Света Петка“, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Бебе почина в болницата във Видин, родителите обвиняват лекарите (ВИДЕО)

Към настоящия момент по образуваната прокурорска преписка е установено, че около 10:00 часа на 25 декември в Акушеро-гинекологичното отделение в болничното заведение постъпила родилка.

Раждането е преминало нормално и завършило успешно в 11:45 часа на следващия ден. Около 6:00 часа на 27 декември, родителите на новороденото били уведомени, че по-рано състоянието на бебето им се било влошило и лекарите направили опит да възстановят дишането и сърдечната му дейност.

Признаха за виновен лекар за смъртта на бебе при раждане

Манипулацията се оказала неуспешна и детето починало в 05:30 часа. Възложената от Окръжна прокуратура проверка е с оглед извършено престъпление - причинена смърт в резултат на лекарска грешка.

Определен е срок за извършване на проверката и дадени конкретни указания за изпълнение на проверяващия орган.