Спорен жп проект за 700 милиона лева изкара на автошествие жители на няколко столични квартала.

ГЕРБ поиска оставката на Манолова като председател на Комисията по ревизията

Целта на рекострукцията е изграждане на скоростна жп линия за пътнически и товарни превози, която преминава през кварталите „Княжево”, „Горна Баня”, „Овча купел”, „Факултета” и „Гевгелийски”. Оказва се, че в много от предвидените райони има жилищни блокове в близост до самите релси, предава NOVA.

Според протестиращите, проектът е нецелесъобразен, тъй като ще засегне над 400 частни имота. „Ние се притесняваме, че тези пари, които сега се похарчат, ще трябва да ги връщат нашите деца.

Парламентът наложи мораториум върху решения на кабинета „Борисов 3“

Има алтернативно трасе, което е абсолютно товарно, не влиза в гара София и в никакъв случай не преминава през 7-8 квартала”, заяви Мариян Боновски - организатор на протеста.

„Става дума за един достатъчно скъп проект. Той наистина е важен и никой от нас не е срещу железопътния транспорт, но не е за сметка на щетите, които ще причини това железопътно трасе”, заяви Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!”.

„Ще задам парламентарен въпрос още утре и ще настоявам за среща на жителите на „Владая” с транспортния министър”, допълни Манолова.
nova.bg