"Ще направим това, което трябва да направим, в момента, в който ни дадат мандата". Това заяви в парламента Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ". Повод за изказването му бе обявеното по-рано през деня решение от страна на премиера в оставка Бойко Борисов да върнат мандата на президента Румен Радев.

ГЕРБ върна мандата на президента за съставяне на правителство (ВИДЕО)

Той отклони въпроси, касаещи принципните им позиции за съставянето на кабинет. "Все още няма мандат колеги, президентът трябва да ни извика", допълни той.

Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България" коментира, че разговори, свързани с каквото и да било намерение на "Има такъв народ" за реализиране на мандат, "изобщо няма".

„Има такъв народ” отказа поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на кабинет

От своя страна заместник-председателят на ПГ "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов заяви, че неофициални разговори се водят с всички опозиционни партии и това е заявено от парламентарната група още преди старта на 45-ото НС.

Ние дължим на избирателите поне да се опитаме да съставим кабинет, посочи Хаджигенов. Смятаме, че в политиката на човек трябва да му стиска да поема рискове, коментира депутатът и допълни, че е дошъл в парламента, за да върши трудна и мръсна работа, а не да му е комфортно.
БТА