Районна прокуратура-Стара Загора ще протестира решението на Районен съд-Пловдив, с което бе върнато на обвинението делото за нападението на 18-годишната Дебора, която бе нарязана жестоко с бръснарско ножче.

Съдът прекрати делото за нарязаната с макетно ножче Дебора от Стара Загора

От строзагорската прокуратура напомнят, че Георги Георгиев е обвиняем за три престъпления - за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство спрямо 18-годишното момиче. Протестът ще бъде внесен за разглеждане в Окръжен съд-Пловдив в 3-дневен срок.

Причината съдът да прекрати съдебното производство е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма.

След разглеждане на протеста прокуратурата ще допълни обвинителния акт, съобразно указанията на съда, и ще го внесе в Районен съд-Пловдив.

Атакуваната с макетен нож Дебора и обвиненият за нападението ѝ Георги се засякоха в съда (СНИМКИ)

След връщането на делото обвиняемият Георги Георгиев остава в ареста, но определението за това подлежи на обжалване в 7-дневен срок и той ще може да направи нов опит да излезе на свобода пред Окръжния съд.

По случая бяха изготвени шест експертизи от над 20 вещи лица. Обвинителният акт е от 31 страници.

Дебора Михайлова с дебютна песен (ВИДЕО)

Нападението над Дебора е станало в края на юни м.г., но случаят придоби широк обществен отзвук в края на юли 2023г. Сигнал за нападението е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 31 юли Георгиев беше задържан с постоянна мярка "задържане под стража", но след налагането ѝ няколко пъти адвокатите на Георгиев искаха промяна в по-лека. Исканията не бяха уважени от окръжните магистрати в Стара Загора. 

Случаят на Дебора предизвика серия от протести в цялата страна и недоволство от действията на полицията и магистратите в Стара Загора.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня