Петър Чернев е малтретирал и биологичната си дъщеря. Това обяви прокуратурата по време на съдебното заседание, на което пловдивския съд потвърди ареста на мъжа, обвинен в жестокост към 5-годишното момченце.

С особена жестокост: Майка и приятелят ѝ обезобразиха 5-годишното ѝ дете

Неговата майка Стела Алексиева и Чернев са обвинени за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие спрямо малолетно лице, като деянието е извършено с особена жестокост.

"Това дело е като кутията на Пандора - където и да бръкнеш, ще излязат нови престъпления", каза в залата прокурор Костадин Паскалев. Той обяви, че се готви ново обвинение срещу пастрокът за притежание на наркотици.
 

Пловдив малтретирано дете
БТА


Съдът отхвърли искането на прокуратурата отново да бъде задържана майката на малтретираното момченце, която бе пусната срещу подписка миналия петък.

Стела и Петър се обвиняват взаимно за извършеното деяние. Историята на детето потресе цялата страна, след като стана ясно, че то било обезобразено и е жертва на домашно насилие. На места косата на момченцето е горена и липсва част от кожата на главата му. От прокуратурата в града съобщиха, че неговият пастрок многократно е малтретирал детето физически и вербално.

Съдът в Пловдив отказа майката на малтретираното 5-годишно момченце да бъде задържана отново

Екип от хирурзи на УМБАЛ "Свети Георги" са направила пластика на главата, където момчето е имало голяма рана. Присъдена му е липсваща кожа.