/ Thinkstock/Getty Images
Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за самолетната катастрофа в Република Северна Македония, при която загинаха четирима български граждани.
 
Пътническият "Чесна" се разби на 2 април северозападно от връх Солунска глава на територията на Северна Македония с четиричленно българско семейство на борда. Всички загинаха.
 
Самолет се разби в Македония, четиричленно българско семейство загина

Днес от Градската прокуратура съобщиха, че образуват досъдебно производство се образува за това, че на 2 април неизвестен повредил или допуснал да се повреди малък самолет тип „Чесна“ с немска регистрация и при катастрофа на борда на самолета е настъпила смъртта на повече от едно лица - загинали са четирима български граждани, членове на едно семейство.
 
В хода на разследването ще бъдат разпитани служители на дирекция „Консулски отношения“ в МВнР, запознати със случая, представители на ръководството на въздушното движение на Република Северна Македония, ще изяснят данните за силна турбуленция и за загубен контрол от пилота над въздухоплавателното средство.
 
Младен Маринов: Няма оцелели при самолетната катастрофа, открити са 4 тела

Софийска градска прокуратура ще изиска информация относно назначените до момента експертизи в Северна Македония, в това число и за резултатите от същите, и след съгласуване с наблюдаващия прокурор ще се назначи извършването на допълнителни такива с цел установяване наличието на повреда на самолета.
 
Разследването ще бъде възложено на следовател от Националната следствена служба (НСлС) заради фактическата и правната му сложност.