Анита Мейзер съзнавала, че причинява телесна повреда на съпруга си Николай Димов. Това каза за "Здравей, България" говорителят на прокуратурата във Варна Радослав Лазаров.

Първоначално бившата Мисис България беше задържана за 24 часа след смъртта на съпруга си Николай Димов. След това задържането беше удължено на 72 часа.

Предположението на прокуратурата е, че става въпрос за причиняване на смърт по непредпазливост. Според източници на NOVA, смъртта е настъпила вследствие на груба сексуална игра. Очакват се резултатите от съдебно-медицинската експертиза, които да определят точната причина за смъртта на културиста

Ако вината на Мейзер бъде доказана, грози от я от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Повдигат обвинение на Анита Мейзер за убийството на мъжа й

"Вината на извършителя е със сложна форма. Тя е съзнавала обстоятелството, че причинява телесна повреда и по всяка вероятност го е допускала, като е имала непредпазливо отношение по повод настъпилата смърт", посочи Лазаров.

"Това, че е повдигнато обвинение, не означава, че лицето е виновно", изтъкна той.

"Доколкото познавам Анита Мейзер, тя не би причинила на никого каквото и да било зло. По-скоро би спасила човешки живот, отколкото да го отнеме", сподели приятелката на "Мисис България 2014" Патриция Кирилова.

Задържат Анита Мейзер за убийство на съпруга й Николай

Кирилова заяви, че никой не знае какви субстанции е приел културистът по време на престоя си в България. "Между тях не е имало сериозни драми. Ако е имало ревност, това е било от негова страна, а не от нейна", категорична беше тя.

"Медийният й образ няма нищо общо с това каква е тя като човек. Тя винаги е помагала на всички и не е очаквала нищо в замяна. Около нея винаги има хора, които разчитат на голямото й сърце, за да извлекат изгода", допълни Кирилова.

Междувременно от изявление на окръжния прокурор на Варна Владимир Чавдаров стана ясно, че заради пенсионирането на химика от болница "Св. Марина" не могат да бъдат правени съдебно-химични експертизи на биологичен материал и затова вероятно ще има забавяне по случая с убития Николай Димов.

Той се оплака, че заради липсата на експерт ще има "допълнителен разход на време" - нещо, което можеше да е спестено, ако в лабораторията бъде възстановена работата като бъде назначен друг химик. Липсата на химик означава, че ще трябва да бъдат назначени от друг град, най-вероятно София.

Източник: nova.bg