Прокуратурата да провери сметките за парно, искат в Перник
Прокуратурата да провери сметките за парно, искат в Перник / netinfo
Главна прокуратура да извърши проверки на сметките за парно, иска общинският тристранен съвет в Перник. Настояването е заради високите цени на топлоенергията в града.

Социалните партньори настояват Главна прокуратура да извърши проверка на начина, по който са формирани цените на топлоенергия в Перник за настоящия и миналогодишния отоплителен сезон. Общинският тристранен съвет поиска и редуциране на процедурите по закона за обществените поръчки при определяне на доставчици и извършители на ремонтни дейности в „Топлофикация – Перник” от 2003 година насам.

На заседание изпълнителният директор на пернишката Топлофикация Симеон Георгиев отхвърли обвиненията за драстично увеличение на цените. Според представения от него доклад с близо 3% е нараснал броят на абонатите със сметки межди 100 и 200 лева. От общо 19960 абонати редовни платци са 6423 от домакинствата в Перник. Председателят на асоциацията на фирмите за дялово разпределение Тодор Кузманов обяви по време на срещата, че в отговорните институции от две години е внесено предложение за технология, чрез която ще се избегнат високите сметки за месеците в отоплителния сезон. Моделът си използва в много европейски страни.