/ БГНЕС
"Съживяват се клетките на НДСВ в страната. Получаваме обнадеждаващи резултати". 

Това каза проф. Огнян Герджиков, юрист, председател на 39-ото Народно събрание, бивш служебен премиер, едно от лицата на НДСВ пред БНР

И допълни, че партията ще прескочи бариерата за влизане в парламента. 

"Изумен съм от комбинативната мисъл на някои хора, които непрекъснато виждат призраци и са много категорични, че сме руски проксита". 

Проф. Герджиков подчерта, че НДСВ е отворена към всички партии, с изключение на "Възраждане", които по думите му изповядват различна политическа религия. 

„Екзакта” разкри кой ще спечели изборите, ако вотът беше днес

"Предстои да решим дали ще се явим сами на изборите, но не е изключено в недалечна перспектива да започнем да опипваме почвата към една или друга партия. Още не търсим партньори". 

Според него последните служебните правителства, особено последното, са били сполучливи и не е фатално, че има толкова служебни кабинети: 

"Това не е чудо невиждано в политическия живот. И други страни са преминавали през такива въртележки. Влизането в криза не трябва да се приема като страшно. Ще излезем от кризата". 

По темата РСМ проф. Огнян Герджиков коментира: 

"Хората в РСМ ритат столчето, на което са седнали. Без благословията на България не могат да влязат в ЕС... Македонските партии са настроени срещу България и от десетилетия разпалват омразата. Провеждат политика, която е в тяхна полза пред света и в ущърб на България. Ние някак не успяхме да покажем пред света истината и сега берем лошите плодове от конфронтацията между двата братски народа".