/ БГНЕС
БСП събра редиците си на заседание на Националния съвет.

Партията прави отчет какво е успяла да свърши в 48-ото Народно събрание.

Левицата ще обсъди и възможната коалиционна формула за участие в парламентарните избори през април.

Коалицията към настоящия момент се запазва същата, няма промяна. Това заяви пред журналисти Филип Попов преди началото на Националния съвет (НС).  "Разбира се, Националният съвет може да реши нещо друго, но нямаме такива заявки към момента", каза той. 

Костадин Паскалев посочи, че очаква на днешния НС да бъде обсъден въпросът с делегатите за конгреса.

"Надявам се да се уточни делегатският състав на конгреса, тъй като бяха направени поредица от безобразия", каза той и добави, че противоуставно били отстранени делегати. Паскалев предположи, че това е направено, защото те са отправяли критика към ръководството на левицата. 

Кирил Добрев също каза, че очаква да се разбере защо има отстранени делегати. По думите му са отстранени над 70 делегати. Той посочи, че, според устава, правото на мястото на делегат се губи при смъртен случай, напускане на партията или при физическа невъзможност да се явиш. "Всички тези хора, част от тях ще бъдат днес тук, са в качеството си на плащащи членския си внос и работещи за БСП, но са отстранени от конгреса", посочи Добрев.

На въпрос дали на конгреса ще има опит за смяна на лидера, той отговори: Конгресът може да направи всичко, може и да отнеме правомощията на Корнелия Нинова да бъде председател.
nova.bg, БТА