Проф. Близнашки изброи големите успехи на служебния кабинет
Проф. Близнашки изброи големите успехи на служебния кабинет / снимка: БГНЕС
Проф. Близнашки изброи големите успехи на служебния кабинет
75915
Проф. Близнашки изброи големите успехи на служебния кабинет
  • Проф. Близнашки изброи големите успехи на служебния кабинет

Провеждането на легитимни парламентарни избори, подготвената актуализация на бюджета и възстановяването на диалога с Европейската комисия са сред големите успехи на служебния кабинет с премиер проф. Георги Близнашки - това стана ясно от представения от самия него предварителен отчет на тримесечния мандат на правителството.

Близнашки похвали екипа си, който е отметнал 90% от поетите ангажименти, но не обясни с какво не са успели да се справят служебните министри. Премиерът си пожела да няма повече граждански протести срещу управлението на страната и обяви, че се връща в университетските аудитории, за да преподава конституционно право.

„Служебното правителство се справи с основните си ангажименти въпреки критиките за амбициозно подготвена програма", заяви премиерът Близнашки. Той отрече да е правил чистка в администрацията и посочи, че са сменени едва 218 души на ръководни постове.

„Мисля, че като цяло това бяха сполучливи промени. Още повече, че като се има предвид колко много професионалисти бяха извадени от администрацията от предходното правителство. В много от случаите ние възстановихме хора, с доказан професионализъм, за да довършат започнатото от тях преди години", подчерта проф. Георги Близнашки.

Година след началото на масовите протести срещу порочните практики в управлението на страната премиерът заяви, че това не може да продължава безкрай: „Онази морална революция, за която призовахме по време на протеста, според мен е в пълен ход. Има една повишена обществена чувствителност и мисля, че първият ден от работата на Народното събрание показва това ново състояние на умовете. Бих призовал да се продължи по този път, с повече смирение, по-малко арогантност и обръщане към проблемите на обществото, към проблемите на хората".