Продължават опитите за залавянето на избягалата вълчица в Благоевград
Продължават опитите за залавянето на избягалата вълчица в Благоевград / снимка: БГНЕС, архив

Пети ден продължават опитите за залавянето на вълчицата, която избяга от зоопарка в Благоевград. Това съобщи пред „Фокус” директорът на Зоопарка Крум Попниколов.

Опитите за залавянето на животното все още продължават, но до момента са без резултат. Попниколов допълни още, че тази нощ вълчицата Лупи изобщо не е докосвала храната от примамките, за разлика от миналите нощи.

Вълк избяга от клетката си в зоопарка в Благоевград

Вълчето е родено преди седем месеца в парка, то е израснало тук, със сигурност търси глутницата си, затова обикаля и сега около по-големите вълци, коментира след изчезването на животното директорът на парка.

Животното е страхливо и се крие, допълни той. Другите два вълка са затворени, а клетката, в която е живяло вълчето, е оставена отворена, сложена е и храна за примамка, за да влезе евентуално само там, като е осигурено и постоянно наблюдение.

Веднага след като бе установена липсата на малкия вълк, екипът на зоопарка направи подробен оглед на загражданията и малко по-късно установи, че животното се намира на територията на парка. Дни наред обаче залавянето на животното е неуспешно.