Има ли опасност огънят да стигне до невзривени боеприпаси
Продължава гасенето на пожара на територията на военния полигон "Ново село", съобщи пред журналисти комисар Владимир Демирев, директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Сливен.

Пожарът възникна в четвъртък като низов, тръгнал от сухи листа и храсти. В потушаването му участват военнослужещи от полигон "Ново село", пожарникари и горски служители.

"При прекратяване на активните действия по гасене снощи са били оставени две огнища, като източното е било почти ликвидирано. При т.нар. западно огнище има направена минерализована ивица, като горски служители проверяват дали някъде огънят не я е прехвърлил. Там ще бъдат съсредоточени и силите за локализиране и овладяване на пожара. Ако огънят не прехвърли ивицата, няма да се наложи гасене с хеликоптери", посочи комисар Демирев.

Той допълни, че са в непрекъснат контакт с началника на полигона и под негови указания действат така, че да бъдат избегнати инциденти и зони, където може да има невзривени боеприпаси, останали от военни учения. Учебни стрелби са сред версиите за причината за пожара.
БТА