Според потърпевши, километричните опашки са много наболял проблем
Продължава недоволството заради огромните колони от тирове към границата с Турци, съобщава NOVA. Преди дни хората в Свиленград поискаха спешни мерки и сега отново излязоха в знак на протест на входа на града.

Блокада на границата с Турция: Докога тирове ще спират движението? (ВИДЕО)

„Километричните опашки са много наболял проблем. Придвижването става много трудно
. Входът на „Капитан Андреево” винаги е запушен. Има много пътни инциденти, боклуци, мизерия и предпоставки за пожари”, каза един от потърпевшите.

„Денонощно има шум. Постоянно свирят клаксони. Мръсотията, която остава след камионите е невъобразима. Искаме да призовем институциите, които имат отношение към въпроса да предприемат някакви действия и те да не са временни”, коментира една от живеещите наблизо.

Опашки от тирове на граничните пунктове с Турция и Румъния

На среща българските и турските митници запознаха турските превозвачи със статистиката за обработените товарни превози. Стана ясно, че транспортните фирми оценяват високо това, което е направено през годините и организацията се подобрява, но все пак трафикът е интензивен”, заяви Диана Маркова от Агенция „Митници".

„На срещата стана ясно и че България работи по въпроса като търси най-подходящото място за буферен паркинг, на който се предвижда камионите да изчакват преди да влизат в пункта”, каза още тя.
nova.bg