Продадоха яхтата на Тодор Живков за 700 000 лева
Продадоха яхтата на Тодор Живков за 700 000 лева / netinfo
На публичен търг с явно наддаване в Министерството държавната администрация и административната реформа /МДААР/, моторна яхта "Балкан" бе продадена за 700 000 лева, съобщи пресцентърът на министерството.

Търгът е спечелен от "Дунав турс" АД, в конкуренция с "Капман консултинг" ЕООД. Началната цена, от която започна процедурата, беше 680 000 лева, а стъпката, с която наддаваха участниците - 10 000 лева.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще издаде заповед, с която официално се определя победителят в търга, който от своя страна трябва в тридневен срок да преведе достигнатата цена по сметка на МДААР.

От датата на провеждане на търга - 14 март 2007 г., тече 14-дневният срок за обжалване на проведената процедура. Веднага след изтичане на този период ще се подпише договор за покупко-продажба. Предаването на яхтата трябва да стане в срок от 15 дни след сключването на договора за покупко-продажба между МДААР и "Дунав турс" АД.

Моторната яхта "Балкан" е произведена в Cantieri di Piza S.P.A. през 1981 г. в Пиза, Италия, под наблюдението на Lloyd's Register of Shipping. В момента плавателният съд се намира на сух док във военноморската база "Атия" край Бургас.

Яхтата е произведена от висококачествена дървесина и пластмаси. Металните части по корпуса, свързващите елементи и другите метални конструкции са изработени от метали, които не корозират и практически са дълготрайни в морска среда.