Приключиха пледоариите по делото „Белнейски”, съдът излиза с решение до 30 дни
Приключиха пледоариите по делото „Белнейски”, съдът излиза с решение до 30 дни / снимка: DarikNews.bg, Пловдив, архив

Пледоариите на обвинителите и защитата на Лазар Колев по делото за убийството на сестри Белнейски приклюиха днес следобед. Делото се разглежда за втори път в Пловдивския апелативен съд, след като Върховният касационен съд върна първото решение за преразглеждане.

Прокуратурата поиска да бъде потвърдена присъдата „доживотен затвор без право на замяна”, докато адвокатите на Лазар Колев пожелаха той да бъде оправдан. Апелативният съд трябва да се произнесе в 30-дневен срок.

Прокурорите и частните обвинители смятат, че свидетелските показания и различните лабораторни изследвания доказват вината на Колев за убийството на двете момичета. Според адвокатите в разследването има много пропуски и неточности, поради което вината на Лазар Колев не може да бъде доказана.

Ако присъдата бъде потвърдена, обвиненият в убийството на сестри Белнейски може да обжалва отново във Върховен касационен съд. Ако и там се реши, че Колев е виновен, ще бъде сезиран и съдът в Страсбург, съобщи адвокат Димитър Марковски.