/ Министерски съвет
"Администрацията на президента съгласува бюджета без да изпрати бележки", заявиха в отговор на президента Румен Радев от Министерство на финансите. По-рано през деня държавният глава критикува държавния бюджет и го нарече "разоряващ". 

"Администрацията на президента съгласува документите в съответствие с чл. 32 от Устройствения правилник на МС и неговата администрация без да са изпратени бележки", заявяват от финансовото ведомство. 

От президентството обаче отрекоха да имат каквото и да е отношение към предварителното съгласуване на държавния бюджет, освен в частта, засягаща бюджета на самата президентската институция и определиха позицията на Министерство на финансите като груба манипулация на фактите. 

"Позицията на Министерството на финансите и на народни представители от управляващото мнозинство, според които предложеният проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 г. е бил съгласуван с президентската администрация, представлява откровена и груба  манипулация на фактите", заявяват от Дондуков 2.

Отговорът на кабинета не закъсня и в Министерски съвет беше свикан извънреден брифинг, където беше обяснено, че проектобюджетът на държавата се съгласува с всички институции. 

„Министерство на финансите извърши съгласуване с всички институции за проектобюджета. Бяхме изключително щастливи, когато получихме становище на президентството без бележка. По отношение на задлъжнялостта на бъдещото поколение, искам да отбележа, че и към момента България е страна с втори най-нисък дълг в ЕС”, заяви зам.-министърът на финансите Росица Велкова.