През ноември комисията по досиетата ще е готова с проверката на политиците
През ноември комисията по досиетата ще е готова с проверката на политиците / netinfo

До края на ноември ще бъдат оповестени резултатите от проверката на комисията по досиетата за миналото на политиците от изпълнителната власт. Това съобщи председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов в интервю за предаването „Денят” на Дарик.

Предстои комисията да извърши проверка на всички кабинети от 1990 година досега, обясни Костадинов и прогнозира, че резултатите ще бъдат оповестени до края на месец ноември.

По думите на Евтим Костадинов, бившият председател на комисията Методи Андреев нарушава закона, изнасяйки информация в медийното пространство преди проверката на лидера на НДСВ и бивш премиер Симеон Сакскобургготски. „Ако това говорене е подплатено с документи, и тези документи са в него вместо в комисията по досиетата, това е грубо нарушение на закона, за което са предвидени строги санкции”, категоричен бе Евтим Костадинов.

В ефира на Дарик Методи Андреев се защити и отрече версията на Костадинов, че изнасяйки тази информация, нарушава закона. Бившият председател на комисията призова: „Г-н Евтим Костадинов да не говори неща, които не са му ясни”, като същевременно нарече „предубеденост” твърденията на наследника си.