/ БТА
Ключови рокади в Министерството на регионалното развитие след излизането на ИТН от коалицията. Със заповед на премиера в оставка Кирил Петков за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен инж. Ивайло Стайков.

Министрите от „Има такъв народ“ подадоха оставки

С други заповеди на премиера от поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са освободени Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова.

Припомняме ви, че според квотите в разпадналата се вече четворна коалиция, МРРБ беше едно от министерствата, които се управляваха от представителите на "Има такъв народ". Гроздан Караджов подаде оставка като министър, а излизането на ИТН от управлението доведе и до падане на "кабинета Петков".

Караджов към Петков и Василев: Изрекохте твърде много лъжи по мой адрес

Стайков е магистър инженер по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, придобита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – гр. София. Завършва следдипломна специализация „Мениджмънт на строителството и инвестиционните проекти” - отново в УАСГ-София. Избран е за народен представител в 47-ото народно събрание от 29 МИР Хасково. След доброволен отказ от мястото на народен представител заема длъжността съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в периода 1 януари 2022 г.- 23 юни 2022 г. Стайков притежава солиден опит в организацията и управлението на строително-инвестиционни проекти в България и чужбина. Владее английски език, съобщиха от правителствената пресслужба.