/ БТА
Със заповед на премиера Кирил Петков Александър Стоянов е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от Министерския съвет.

Премиерът в оставка смени зам.-министри от МРРБ

Това е второто подобно назначение за седмица, след като на 27 юни Петков сложи инж. Ивайло Стайков за заместник-министър в МРРБ. С други заповеди на премиера от поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството бяха освободени Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова.

По образование Стоянов е инженер като завършва магистратура в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. Магистър е и по „Противодействие на престъпността и тероризма“ от Нов български университет. Притежава богат опит в сферата на строителството и финансите като в последните години изпълнява функциите на помощник-синдик в различни дружества.


Министрите от „Има такъв народ“ подадоха оставки

Припомняме ви, че според квотите в разпадналата се вече четворна коалиция, МРРБ беше едно от министерствата, които се управляваха от представителите на "Има такъв народ".

Гроздан Караджов подаде оставка като министър, а излизането на ИТН от управлението доведе и до падане на "кабинета Петков".
 
МС