/ пресцентър, Министерски съвет
Премиерът похвали Нинова, че е отстранила Бенчев
98458
Премиерът похвали Нинова, че е отстранила Бенчев
  • Премиерът похвали Нинова, че е отстранила Бенчев
Корнелия Нинова взе правилното решение, като отстрани Бенчо Бенчев и пое отговорност. Това мнение изрази във Варна премиерът Бойко Борисов. Той припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата.

БСП се разграничава от Бенчо Бенчев и настоява да напусне ОС на Бургас незабавно

Борисов във Варна
пресцентър, Министерски съвет

Борисов във Варна
пресцентър, Министерски съвет

Ето какво още коментира премиерът: "Аз много обичам нощно време да гледам сериали, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и някъде там става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде. Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви - поемам вина, омитам и го махам. Това е положително и оздравително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо".

Премиерът категорично отрече информацията, че предстои смяна на вътрешния министър.

Обискираха дома на общинския съветник Бенчо Бенчев (ВИДЕО)

Борисов Варна
Пресцентър, Министерски съвет

Пресцентър, Министерски съвет
netinfo

Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както направихме на много други места като в Поморие и Созопол, заяви още министър-председателят във Варна.
 
Премиерът инспектира строителните и ремонтни работи на бул. „Васил Левски“ в града. Той отбеляза, че става дума за изключително сложно съоръжение и подчерта, че е важно да се строи качествено. Борисов добави, че ще бъде изграден и паркинг до парка-музей „Владислав Варненчик”.
 
Попитан за изграждането на автомагистрала „Хемус“, министър-председателят Борисов заяви, че предстои да бъдат пуснати пътищата около Провадия, както и първа копка на Белокопитово-Търговище.

7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР (ОБЗОР)

Борисов
Пресцентър на МС