макрон борисов
макрон борисов / БГНЕС, архив
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна вчера вечерта френския президент Еманюел Макрон, който заедно с водена от него делегация пристига на посещение у нас. Президентът Макрон беше посрещнат на летище "Варна" с почетен шпалир от матроси от Военноморските сили, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

Днес в резиденция "Евксиноград" премиерът Борисов и президентът Макрон ще разговарят на четири очи, след което ще се проведе и пленарна среща. Сред обсъжданите теми ще бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, охраната на външните граници на Европейския съюз, както и идеите за бъдещето на Европа.


Президентът на Франция Еманюел Макрон идва в България
 
Във фокуса на разговорите ще бъдат също така заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.


Френски медии: Макрон ще засегне деликатен въпрос при посещението си в България

Разговорът между българския министър-председател и френския президент е също продължение на тяхната среща от началото на юни в Париж, когато премиерът Борисов беше приет от президента Макрон в Елисейския дворец.


Трескава подготовка за посещението на Макрон. С какво ще се забавляват първите дами?

На съвместната пресконференция в Париж Борисов и Макрон подчертаха значението на по-нататъшното развитие на двустранните отношения между България и Франция, както и възможността да бъдат реализирани съвместни проекти.
БТА