Преместиха Митьо Очите в Казичене, зам.-министър проверява защо
Преместиха Митьо Очите в Казичене, зам.-министър проверява защо / снимка: Sofia Photo Agency

Заместник-министърът на правосъдието Христо Ангелов ще провери всички документи и факти, на базата на които е осъществено преместването на Димитър Желязков - Очите, както и законосъобразността за това, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Преместването на Желязков е на база на текст от Закона за изпълнение на наказанията, според който специална комисия може да заменя режима на изтърпяване в по-лек, както и да премества лишения от свобода в затворническо заведение от по-лек тип, каквото е общежитието в Казичене.

Димитър Желязков - Очите е бил преместен в затворническото общежитие в Казичене. До скоро той бе в затвора в Белене, съобщи по-рано Българската телеграфна агенция.

През февруари 2008 година Желязков бе осъден на 4 години и половина затвор, след като се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата по обвинение за участие в организирана престъпна група и разпространение на наркотици. Той бе преместен в Белене, след като стана ясно, че той редовно е пускан в отпуск от Бургаския затво

Срещу Желязков има повдигнати обвинения за съучастие - като извършител, заедно с врачанския бизнесмен Йордан Тонов - Данчо Пръча, в организирането и ръководенето на престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция и пране на пари.