Предупреждават за обилни валежи в пет области, температурите падат
Предупреждават за обилни валежи в пет области, температурите падат / снимка: БГНЕС

Жълт код за обилни валежи е обявен за пет области в Южна България за 22 октомври, четвъртък. Предупреждението е в сила за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

В четвъртък сутринта ще вали в южните райони, а до вечерта валежите ще обхванат и Северна България. По-съществени по количество ще са валежите в Южна, а привечер и през нощта срещу петък и на места в Източна България. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е до умерен.

Понижението на температурите ще продължи. Минималните стойности на термометрите ще са между 5 и 10 градуса, максималните - между 9 и 14 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава.

В планините ще е облачно, по билата мъгливо, с валежи от дъжд, а над 2000 м и от сняг. Вятърът ще е предимно умерен от югоизток. Температурата през деня на 1200 м ще достигне около 7 градуса, на 2000 м - около 2 градуса.

По Черноморието ще е ветровито, с умерен до силен североизточен вятър. Ще е облачно и дъждовно. Максималните температури ще са в интервал 12-14 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 17-18 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg