/ БТА
Председателят на Народното събрание Росен Желязков пристигна в Република Албания, където започна официално посещение по покана на председателя на албанския парламент Линдита Никола.

Визитата ще продължи до 26 февруари.

Българската делегация беше посрещната от заместник-председателя на албанския парламент Агрон Джерджмаркай.

БТА

В рамките на посещението си в Албания председателят на Народното събрание утре ще се срещне с президента на Република Албания Байрам Бегай и председателя на парламента на страната Линдита Никола.

На 26 февруари в сградата на албанския парламент в рамките на официалното посещение на председателя на Народното събрание ще бъде открита изложба „Дипломация и изкуство“.

Вечерта на 26 февруари ще бъде организиран прием на посолството на България в Тирана по случай 3 март, Националния празник на България.

Росен Желязков е придружен от делегация, в чийто състав има по един народен представител от всяка парламентарна група на 49-ото Народно събрание на Република България.

В делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Албания и народен представител от "Възраждане" Климент Шопов и членовете на групата Тома Биков (народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС) и Румен Гечев (народен представител от парламентарната група на „БСП за България“).

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Магдалена Димитрова/БТА