/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Видин е предала на съд мъж на 33 години по обвинение за убийство, извършено от него по особено мъчителен начин, съобщиха от обвинението.

Разкриха убийство в Димово

На 16 януари 2019 г. мъж на 60 години поканил обвиняемия в дома си в Димово, за да го почерпи за оказаната от него помощ при доставка на мебели. Той се отзовал, като дошъл около 20:30 часа.

Двамата пиели вино, разговаряли, което продължило и през нощта. През това време, под въздействие на алкохола, мъжете няколко пъти се карали. Около 6:00 часа сутринта, между тях отново възникнал конфликт, вследствие, на който обвиняемия проявил агресия като започнал да нанася удари с ръце и крака по главата и тялото на жертвата.

Побоят продължил около 10 минути, след което обвиняемият се прибрал в дома си. Спал през целия ден, а на 18 януари 2019 г. разбрал, че той починал. Тогава обвиняемия изпрал дрехите си и почистил обувките, по които имало следи от кръв.
 
Баща и син заплашиха с нож и убийство мъж в Разградско

Пострадалият бил открит от тъща му, която съобщила за случилото се на органите на МВР във Видин. От изготвената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на пострадалия е съчетана травма (закрита черепно-мозъчна и лицева травма, множество счупвания на ребра двустранно с разкъсване на междуребрената мускулатура), довела до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.

Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.