/ Снимка: Дарик, архив
Мъж убил приятеля си след пиянски запой. Късно снощи, в полицейския арест за срок до 24 часа е задържан 31-годишен жител на Димово за извършено тежко криминално престъпление в градчето. По случая е образувано досъдебно производство.

Убийство в Козлодуй, заподозреният хванат на границата

Полицейските действия по разследването стартирали на 18 януари, след получен сигнал в 16.15 часа на тел.112. Жителка на Димово съобщила, че 60-годишният й зет не е излизал от дома си. Пристигналите на адреса полицаи, в една от стаите на къщата, открили безжизненото тяло на мъжа. По трупа имало следи от наранявания.

На следващия ден извършената аутопсия потвърдила първоначалните съмнения за насилствена смърт. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия служители на РУ-Белоградчик, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-Видин и криминалисти от ГДНП-МВР събрали достатъчно данни за съпричастност към деянието на 31-годишния – познат на жертвата.

Изяснено било, че престъпното деяние е извършено след употреба на алкохол в дома на 60-годишния. Работата по разследването продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Видин.