Предадоха дете, тормозено от родителите си, на социалните
Предадоха дете, тормозено от родителите си, на социалните / cнимкa: Sofia Photo Agency

7-годишно дете от ромски произход бе предадено от полицията в Гоце Делчев на социалните работници от отдел „Закрила на детето" заради домашно насилие от страна на неговите родители. Приятелите на малкия Илия Стоичков информирали РПУ- Гоце Делчев, че детето от дни стои завързано с тежък синджир и два катинара. Полицаите веднага открили и прибрали детето.

Родителите му Мария и Илия всяка сутрин връзвали собственото си дете на дървения чардак и го освобождавали от тежките окови след като се прибирали привечер. По думите на потресените от гледката ченгета синджирът бил толкова дълъг, че малкият да може да отива само до хладилника, мивката и леглото си. До него свободно да се разхожда е намерено домашно куче. С чувство за вина малкият е заявил на социалните, че родителите му го връзват така всеки ден, защото не слушал.

Илия е прегледан при травматолог заради подутото краче от тежкия синджир. Въпреки усилията на органите на реда, родителите на невръстния Илия не са намерени, съобщиха от РПУ- Гоце Делчев.