/ БТА
Правителството ще проведе от 09:30 часа редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В дневния ред е включено обсъждане на два законопроекта за промени в Закона за движение по пътищата и Закона за автомобилните превози. Вносител е министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Кабинетът предстои също да определи състав на правителствената делегация на България за участие в Тринадесетата министерска конференция на Световната търговска организация, която ще се проведе от 26 до 29 февруари в Абу Даби, Обединените арабски емирства.

Проект на решение за приемане на списък със защитените детски градини и защитените училища в България също е част от дневния ред на заседанието. То бе отложено в сряда, тъй като премиерът Николай Денков се включи в Световния икономически форум в Давос.


По-късно през деня акад. Николай Денков ще посети Аграрния университет в Пловдив.

В 14:30 часа министър-председателят ще участва в дискусия на тема „Нови акценти на изискванията за акредитация на висшите училища“. След това той ще проведе среща с ръководството на Аграрния университет.