Правителството не се справя с напрежението заради ромски гета, смята Миков
Правителството не се справя с напрежението заради ромски гета, смята Миков / снимка: БГНЕС
Според Миков правителството не се справя с напрежението заради ромски гета
80480
Според Миков правителството не се справя с напрежението заради ромски гета
  • Според Миков правителството не се справя с напрежението заради ромски гета

Правителството не се справя с напрежението заради ромски гета. Оценката даде лидерът на социалистите Михаил Миков. По думите му и ситуацията в Гърмен, и тази в „Орландовци" са „симптом", а политици демонстрират поведение с фашистки оттенък.

Критикувайки поведението на редица политици, лидерът на БСП даде и примери:

„Един министър казва: Няма да влизат линейки в гетата. А вчера или днес прочетох, че господин Кънев е казал, че ще им правят здравни пунктове. Един кмет заявява, че циганите няма да гласуват и широката публика, медиите включително, дълбокомъдрени наблюдатели и политически анализатори, всички възприемат това за нормално. Такъв тип послания имат фашистки оттенък", каза лидерът на БСП.

Миков допълни, че обществото трябва да си даде ясна сметка за случващото се. И допълни, че „Орландовци" е разкрил и другото лице на столицата:

„И може би трябваше да стане това, за да се разбере, че София не е бляскавата витрина, която се продава на нашите чужди гости, които от време навреме идват тук да направят някое рязане на лента и да се представят пред публиката като добри приятели на България. София има и такива квартали, които наричаме гета", допълни той.

В заключение лидерът на социалистите каза, че реакциите на властите относно Орландовци са симптом за неразбиране на проблема.