/ БГНЕС
Партия "Продължаваме промяната" започва публични разговори с "Възраждане", ДПС и "Български възход" във връзка с Бюджет 2023, посочиха от пресцентъра на ПП. 

Срещите ще се проведат последователно.

На 15 ноември от 16:00 ч. ПП ще разговаря с "Възраждане" в Огледалната зала на Народно събрание. 

На 16 ноември от 11:30 ч. е срещата с ДПС в зала Запад.
 
А от 13:00 ч. същия ден е разговорът с "Български възход", отново в зала Запад на парламента. 

Миналата седмица от ПП се срещнаха с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, "БСП за България" и "Демократична България". По време на срещите от ПП настояха за подкрепа на своята декларация с искане служебното правителство да внесе законопроект за държавния бюджет за догодина.

Идеята им да бъде внесен вариант на бюджет за догодина срещна подкрепата на левицата. От ГЕРБ-СДС и "Демократична България" се обявиха за запазването на трипроцентния бюджетен дефицит. След срещата с ГЕРБ-СДС стана известно, че експертни групи ще работят по вариантите за бюджет. Според ПП удължителният закон за бюджета  би бил неадекватен с оглед на променената икономическа ситуация и високата инфлация. Те се обявиха за социален пакет, предвиждащ увеличаване на минималната работна заплата, мерки в подкрепа на бизнеса.

От ПП се срещнаха и със синдикалните организации, които също настояха за приемането на нов бюджет за догодина. 

Национално представените работодателски организации обаче не дадоха подкрепа за идеята на "Продължаване Промяната" за приемане на нов Закон за държавния бюджет за 2023 г. и настояха, че за бизнеса е по-добре да действа удължителен закон за бюджета. Представителите на работодателските организации изразиха опасения, че както при актуализацията на бюджета миналата година, така и сега, политическите партии, дори тези, които са "за" запазване на фискалната дисциплина и трипроцентния бюджетен дефицит, ще започнат да наддават с предложения, ориентирани по-скоро към очакванията на избирателите.