/ / iStock/Getty Images
Трагедията се случи преди година и половина в Сандански
Семейството и близките на 6-годишния Марти от Сандански все още чакат възмездие за мъжа, който го прегази с колата си, предава NOVA.

Трагедията стана преди година и половина. Тогава 72-годишенн мъж навлезе в улица по време на ремонт и помете момченцето, което се движило по тротоара. А то почина 20 дни по-късно в столична болница.

Стойко Янев в момента е на свобода, за която е платил 1200 лева гаранция. Опасенията на близките на загиналото дете са, че Янев може да остане ненаказан. А делото срещу него трябваше да стартира вчера, но първото заседание беше отложено.

Джип прегази 4-годишно дете в казанлъшко село

Вчера трябваше да се състои първото заседание по делото, но адвокатът на обвиняемия липсваше и то беше отложено. Това за нас е неморално. Той няма причини, за да отсъства.

Не може в последния момент той да казва, че има друго дело при положение, че имаме призовки месец преди делото. Това е нарочно отлагане на нещата, проточване на делата, за да можем да се влачим още години наред”, коментира в „Здравей, България” майката на убитото момче Мирослава Ставрева.

Според нея семейството и близките на Стойко Янев се опитват да прехвърлят вината на друг. А близките на Марти настояват за максимална присъда. Майка му е категорична, че трябва да има промени в закона.