Последното заседание на т.нар комисия "Росенец" се провали поради липса на кворум. След като изчака петнайсет минути след обявеното начало в 14.00 часа, председателят на временната комисия Калоян Янков /"Демократична България"/ обяви, че в залата присъстват шестима от общо дванайсет членове, което не позволява депутатите да започнат работа.

В зала "Запад" на Народното събрание бяха представителите на "Демократична България", "Има такъв народ" и "Изправи се БГ!Ние идваме!". Отсъстваха от ГЕРБ-СДС,БСП и ДПС.
Поради тази причина няма да можем да проведем последното заседание на комисията, заяви Янков. Той обяви, че в залата е директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Станимир Станев.

Депутатите се готвят да изслушат Ахмед Доган и Бойко Рашков в комисията „Росенец“

Материалите, които са събрани, ще бъдат изпратени на ДАНС, прокуратурата, ДНСК. Все още не сме събрали достатъчно информация, за да се изготви цялостен доклад, обясни Янков. И добави, че днес от комисията е бил поканен да присъства почетният председател на ДПС Ахмед Доган, но го няма. Предстои да проучваме в следващия парламент връзката му с казуса "Росенец", посочи Калоян Янков.

Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк "Росенец", в района на нос "Чукалята", гр. Бургас, трябваше да изслуша днес Ахмед Доган, служебния заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Комисия „Росенец“ кани Ахмед Доган и Бойко Рашков на изслушване

В дневния ред беше и разглеждане на новопостъпили материали във връзка с дейността на комисията, вземане на решения за изискване на допълнителна информация и отправяне на покани за изслушване до заинтересовани лица.

Министър Рашков също не дойде на заседанието.
БТА