Последно сбогом с машинистите Цветан Маджарски и Пламен Марков, които загинаха в пътен инцидент на гара Орешец във вторник. 

Влакове в цялата страна спряха на място точно в 14:00 часа и пуснаха звукова сигнализация. 

Трогателната акция е организирана от колегите на двамата машинисти и има за цел да обърне внимание върху проблемите, с които се сблъскват ежедневно. 

"Професията ни е такава че излизаме от вкъщи и не знаем дали ще се върнем", сподели за DarikNews.bg  един от отганизаторите на акцията - Васил Петков и ни изпрати видеоклип от една от гарите. Това е и причината той, съвместно с Александър Ковачев, да организират своеобразното прощаване с колегите си. 



Часът на акцията е избран неслучайно. Поклонението на двамата машинисти бе в 14:00 часа в църквата Св. Димитър на центъра Видин

„Те не откараха влака до крайната гара, но продължиха с влака към пътя небесен, към последната гара - гарата Рай. Нека да спрем за една минута и да надуем свирката на влака, да покажем, че ние не искаме тези битки, воини, влак срещу кола, влак срещу камион... В тази война няма печеливш“, пишат техни колеги.

 
Припомняме, че трима души загинаха във вторник след тежък инцидент на гара "Орешец". Камион навлезе на релсите, при работеща сигнализация, и бе пометен от движещ се влак. Загинаха шофьорът на камиона и двамата машинисти на влака


Колегите им споделят, че навлизането на релсите е честа практика в България и призовават да се спре войната на пътя