/ Афизе Чаушева
Поройните дъждове от последните дни нанесоха щети в много населени места в страната. Тази нощ и в София паднаха значителни количества дъжд - до 40 л/кв.м.
 
Поройни дъждове в Оряхово и Кнежа са причина за наводнението в Мизия (СНИМКИ)

След пороен дъжд частично бедствено положение е обявено в град Мизия. Разрушени са улици около централния площад в града, под вода са мазета, приземни етажи и дворове.
 
От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщават, че заради наводнен пътен участък, вследствие на валежите тази сутрин, временно е спряно движението на камиони по пътя Враца - Оряхово, в участъка от Мизия.
 
Река Малък Искър заля Карашкия квартал в Роман (ВИДЕО/СНИМКИ)

Пороен дъжд превърна улиците и площада в Неделино в реки, а на редица места в общината движението е било затруднено заради наноси по пътните платна. В момента няма откъснати населени места, затворени пътища или бедстващи хора, коментира кметът на община Неделино Боян Кехайов. С негова заповед е сформирана комисия, която да огледа пораженията.

Сериозни са щетите от лошото време и в село Бурево, където градушка е унищожила посевите от тютюн и около 30 дка със зеленчуци.

Няма бедстващи хора и наводнения в област Кюстендил

"Няма бедстващи хора и наводнения в област Кюстендил след падналите снощи дъждове. Ситуацията е спокойна", каза за Дарик областният управител Виктор Янев.
Единствено има повишение на нивото на река Струма, защото продължава контролираното изпускане на язовир Студена, поясни той.

Дъждовете нанесоха сериозни поражения и в софийското село Герман. Там няма канализация и всеки по-сериозен дъжд създава сериозни проблеми на жителите.