Полицията разплита случай с момиче от Стрелча, оплакало се от сексуално насилие
Полицията разплита случай с момиче от Стрелча, оплакало се от сексуално насилие / DarikNews.bg, архив

Полицейски служители от Районното управление в Панагюрище и полицейския участък в Стрелча работят по изясняване на случай с непълнолетно момиче, съобщават от полицията в Пазарджик.

В петък вечерта е получен сигнал от родителите на непълнолетно 16-годишно момиче от Стрелча, че дъщеря им не се е прибрала от училище. Малко след това е получен втори сигнал, че детето се е прибрало, но е неадекватно.

Според първоначалните данни по всяка вероятност е станала обект на сексуално насилие. Незабавно за разследване на случилото се е създаден екип от разследващ полицай, криминалисти, експерти, полицейски и младши-полицейски инспектори.

Момичето е освидетелствано в отделение по „Съдебна медицина" в пазарджишката болница, като по данни на съдебните медици върху нея не е упражнено насилие.

Тествана е с тест за употреба на наркотични или упойващи вещества, като пробата е отрицателна. Въпреки това за пълното изясняване на случилото се е образувано досъдебно производство и е уведомена Районната прокуратура в Панагюрище, както и Окръжната прокуратура в Пазарджик. Направен е щателен оглед на мястото посочено от девойката, където е станала обект на посегателството, иззети са веществени доказателства.

Снощи за 24 часа в ареста на панагюрската полиция е задържан 57-годишен мъж от Стрелча с инициали И. Е. С него работят криминалисти от полицейското управление в средногорския град.

По информация на БНР зад инициалите се крие името на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев. Преди три мандата Евстатиев беше и кмет на Пазарджик. Понастоящем той е декан на земеделския колеж в Пазарджик.

Името на Иван Евстатиев нашумя през 2005-та година, когато като кмет на Пазарджик бе замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си.

Източник: Фокус, БНР