От началото на април сме провели в страната в училищата срещи и беседи с ученици и техните родители във връзка с планираните екскурзии и абитуриентски тържества за безопасно придвижване на абитуриентите по пътищата. Това, че някой празнува, не означава, че не трябва да спазва правилата. Това заяви главен инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“.

Абитуриенти останаха без книжки заради дрифт по оживен булевард в Бургас

Напомняме на абитуриентите какви са техните задължения като участници в движението по пътищата. Трябва да ползват обезопасителните средства, мотористите са задължени да ползват защитни каски, независимо, че празнуват.

Глобиха абитуриенти в Разград за безотговорно поведение на пътя

Венцислав Велинов от отдел „Охранителна полиция“ при ГДНП заяви, че са създали организация във връзка с абитуриентските тържества.

По думите на Петър Петров от отдел „Охранителна полиция” на СДВР към заведенията, в които ще празнуват абитуриентите са изпратени предписания, за недопускане на нарушения на обществения ред. „. Лица до 18-годишна възраст без придружител след 22 часа няма да се допускат. Създадена е организация за осъществяване на контрол в обектите, в които ще се провеждат тържествата”, заяви той.

БГНЕС