снимката е илюстративна
снимката е илюстративна / БТА
Възможно е да има временни проблеми с трафика в столицата
Видеонаблюдение и дронове за установяване на нарушители по трибуните ще използва СДВР за Вечното дерби между отборите на Левски и ЦСКА.

Сблъсъкът между "сини" и "червени" е на Националния стадион "Васил Левски" днес.

Засечените от системата нарушители ще бъдат задържани след края на спортното събитие. "Във връзка с предстоящото футболно дерби тази неделя СДВР ще предприеме всички мерки, за да гарантира реда и пътната безопасност на територията на град София преди по време и след приключването на събитието. В неделя от сутринта ще се забелязва полицейско присъствие", разкри началникът на сектор „Масови мероприятия“ към Столичната дирекция на вътрешните работи Иван Георгиев.

„Около спортното съоръжение за пропускане на зрителите ще бъдат обособени два кръга. На първия ще бъдат КПП, на които ще бъдат разположени служители и ще извършват проверка на феновете. Вторият кръг ще бъде осигурен от две охранителни фирми. Те ще бъдат разположени на самите входове на спортното съоръжение. Те ще осъществяват охраната на събитието. Наети са от организатора. СДВР ще обособи резерви, които ще оказват съдействие при необходимост“.

В деня на мероприятието е възможно да има затруднения в придвижването в централната част на София, като не е изключено трафикът да се спира, но поетапно ще бъде възстановяван.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня