снимката е илюстративна
снимката е илюстративна / БГНЕС
Столични полицаи задържаха двама мъже, непосредствено след извършена от тях измама.

36-годишниен жител на Монтана и 46-годишният му съучастник попаднали в полицейския капан минути, след като възрастен мъж им дал поискана парична сума с уверението за изгоден обмен на левове във валута. Установено е, че двамата се представили пред жертвата си за служители на несъществуваща компания.

Жена остави хиляди левове и злато в кофа, мислейки си, че помага на полицията

Мъжете направили опит да осуетят полицейските действия и да избягат с автомобила, с който се придвижвали, като не само създавали предпоставка за пътнотранспортно произшествие, но и застрашавали живота на случайно преминаващи граждани, посочват от МВР.

При извършения тест на 46-годишния шофьор станало ясно, че той се е качил зад волана под въздействието на кокаин.

В хода на разследването е установено, че 36-годишният се е представял с неистинска лична карта, обявен е за общодържавно издирване като "беглец от място за лишаване от свобода, незавърнал се от прекъсване“.

Повдигнаха обвинение на мъж за опит за данъчна измама за близо 10 млн. лв.

При предприетите процесуално-следствени действия в автомобила е открита паричната сума, предадена от потърпевшия, а на адресите, обитавани от двамата - множество предмети и вещи, съотносими към престъпната им дейност.

След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство 46-годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. 36-годишният е приведен по надлежния ред в ЗООТ “Казичене“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня