Полицаи в Бургас разбиха врачанска група за кражба на луксозни автомобили
Полицаи в Бургас разбиха врачанска група за кражба на луксозни автомобили / DarikNews.bg, архив

Служители на "Криминална полиция" в Бургас са разбили врачанска група за кражба на луксозни автомобили по Южното Черноморие. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в морския град.

Заловен е 26-годишен мъж от Враца. Установено е, ч той работи в съучастие със свои съграждани. Крадени са предимно "БМВ"-та. Арестуваният мъж се е специализирал в отнемането и укриването на автомобилите.

Врачанинът е арестуван в Бургас в момент, в който се е опитал да запали и потегли с автомобил "БМВ 320 Д" с немска регистрация. Мъжът е бил следен от полицаите около месец заради случаи на кражби на "БМВ", "Ауди" и "Ланд Роувър".

В процес на документиране е дейността и на останалите врачани, които са отнемали луксозни коли с чуждестранна регистрация. Повечето автомобили са собственост на летовници, пристигнали на почивка у нас.

От полицията съобщават, че установяват съпричастността на всички от групата към кражбата на 15 автомобила с марката "БМВ", висок клас. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.