Погрешен сигнал от 112 прати полицаи в пощенски клон в София вместо в Плевен
Погрешен сигнал от 112 прати полицаи в пощенски клон в София вместо в Плевен / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Погрешен сигнал прати полицаи в пощенски клон в София вместо в Плевен
50107
Погрешен сигнал прати полицаи в пощенски клон в София вместо в Плевен
  • Погрешен сигнал прати полицаи в пощенски клон в София вместо в Плевен

След грешка на служител от телефон 112, столични полицаи нахлуха в пощенски клон в кв. "Дружба" в София, за да предотвратят опит за обир, който обаче стана в пощенски клон в кв. "Дружба" в Плевен. Това съобщи за Дарик изпълнителният директор на "Национална система 112" Стоян Граматиков.

Малко преди 9 часа, на телефон 112 постъпили сигнали за обир на пощенски клон в кв. "Дружба" в Плевен, където се отзовали екипи на областната полиция. Единият от подадените три сигнала обаче постъпил в София. Чувайки за обир в кв. "Дружба", диспечерът насочил екип към клон 92 в столичния квартал. Двама въоръжени полицаи нахлули в сградата пред очите на недоумяващите служители и клиенти.

По думите на Стоян Граматиков, недоразумението е станало, защото операторът на тел. 112 не е попитал за населеното място, за което е подаден сигналът. На диспечера ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност.