Плевнелиев за Изборния кодекс: Имам своята тежка крайна дума
Плевнелиев за Изборния кодекс: Имам своята тежка крайна дума / снимка: БГНЕС, архив

"В Народно събрание днес видяхме ярка демонстрация, че с диалог и с отстъпки от политическите партии може да се върви напред, включително по такива трудни теми като Изборния кодекс. Очаквам постигнатото на лидерската среща да намери своята реализация".

На среща с Борисов управляващите се договориха за някои промени в Изборния кодекс

Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който е на работно посещение в Австрия по повод промените в Изборния кодекс и проведената среща между премиера Борисов и партиите, подкрепящи правителството.

„Запазвам своето право да видя конкретните формулировки по всеки един от въпросите, по всеки един от текстовете, за да мога след това да кажа своята крайна дума", отбеляза държавният глава.

Ако не гласуваш два пъти подред - те заличават от списъците

Президентът посочи още, че ще вземе съответните решения на база на формулировките, което ще направят народните представители.

„Чувам внимателно всички аргументи. Следя внимателно законодателния процес в Народното събрание и по Конституция имам своята тежка, крайна дума, след като законът мине съответно през своята демократична процедура - първо в Народното събрание, после при президента", каза още държавният глава.