Пламен Панайотов: Стотици милиони са източени от Софийски имоти
Пламен Панайотов: Стотици милиони са източени от Софийски имоти / netinfo
Софийски имоти” се разследва по 8 направления за източване на пари. Липсваха протоколите от съвета на директорите за вземането на решения, там от където тръгва процедурата. Не ни бяха предоставени документите за дарения, спонсорство и рекламна дейност. Това са част от направленията, чрез които е източвана печалбата на „Софийски имоти” през годините. Това съобщи наблюдаващият делото прокурор Пламен Панайотов в предаването „Денят” на Дарик радио.

До момента няма повдигнати обвения за източване на дружеството. Очаква се обаче да бъдат започнати повече от 8 дела, ще бъдат внесени много повече обвинителни актове, отколкото са разследваните направления.

Смятам, че става дума за стотици милиони лева, които са източени от „Софийски имоти”. Надявам се в първите месеци на новата година да има вече внесени обвинителни актове, посочи още прокурор Пламен Панайотов.

В офиса на фирма „Софийски имоти" са влизали няколко дознатели и прокурор, а не маскирани полицаи. Това каза от в предаването “Денят” на Дарик радио Александър Шопов, изпълнителен директор на “Софийски имоти”.

Така той коментира информация в ежедневник, че при масирана полицейска акция тези дни от тайни стаи в офиса са иззети документи, които биха подпомогнали започналите преди повече от година следствени действия във фирмата след извършената от Столичния инспекторат финансово-счетоводна проверка.

Софийски имоти” в момента е в процес на приватизация. Политически причини за проверката няма, те могат да са по-скоро икономически, каза Шопов. Аз към спокоен за резултатите от проверката, завърши Шопов.