Пияна шофьорка наби ватманка, след като блъсна колата си в трамвай
Пияна шофьорка наби ватманка, след като блъсна колата си в трамвай / снимкa: БГНЕС
Пияна шофьорка наби ватманка, след като блъсна колата си в трамвай
26448
Пияна шофьорка наби ватманка, след като блъсна колата си в трамвай
  • Пияна шофьорка наби ватманка, след като блъсна колата си в трамвай

Ватманка е със счупена тазобедрена става, след като беше пребита от пияна шофьорка. Около 5,30 часа лек автомобил се блъснал в трамвай на булевардите "Константин Величков" и "Възкресение" в София. Катастрофата е станала при опит на колата с марка "Фолксваген Поло" да направи обратен завой на кръстовището. Ватманката, Минка Димитрова, е била нападната, след като е слязла от мотрисата, за да види какво се е случило. В побоя е участвала и жена, която е пътувала в колата.

"Момичетата бяха на предните седалки. Едната излезе, доближи се плътно до мен, хвана ме за косата и се оказах на земята. Но се оказа, че не можех да се изправя. Беше много агресивна. Драскаше ме, удряше ме, скубеше ме", разказа пред Дарик пострадалата жена.

Минка Димитрова ще бъде оперирана, до 12 дни се очаква да започне да ходи, но ще може да започне отново да работи след около половин година. Тя смята да повдигне обвинение срещу нападателите.  

Шофьорът на лекия автомобил се казва Полина Цветкова и е била с 1,2 промила алкохол в кръвта.

Столичен електротранспорт ще плати лечението на Минка Димитрова, каза за Дарик зам.-директорът на дружеството Иво Василев. Той обясни, че това не влиза в задълженията ни, но за пострадалата жена ще бъдат осигурени около 2000 лева.

Кабините на чешките трамвайни мотриси се заключват, но няма как да има по-специални мерки за сигурност в тях, защото понякога в тях пътуват над 100 човека, каза още Василев и допълни, че превозното средство не може да бъде заключено непрекъснато. "Предприетите мерки са паник бутони, свързани с централния диспечерски пункт, всеки водач ползва радиостанция и мобилен телефон, те имат връзка помежду си, както и със своите ръководители", обясни Иво Василев. Дружеството разполага и с два автомобила на "Контрол по транспорта", които патрулират нощем, но няма как да обхванат всички райони в София.

От дружеството апелират гражданите да играят ролята на "защитник" в подобни ситуации.

Това е вторият случай, при който става инцидент с трамвай в този участък за последните две седмици. При първия възрастна жена беше закачена от мотриса, след като при пресичане остана между два разминаващи се трамвая.