Пикник е причината за пожара край Дълбоки
Пикник е причината за пожара край Дълбоки / netinfo

Състав на Окръжния съд в Стара Загора наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” на три непълнолетни момчета, жители на село Дълбоки. Срещу тях е повдигнато обвинение за причиняване на пожар по непредпазливост, нанесъл значителни материални щети, съобщи наблюдаващият делото прокурор Росица Стоянова.

Трите момчета са на възраст от 15 до 17 години, заедно с тях е бил 12-годишно момче, което по делото ще бъде със статут на свидетел. Децата решили да си направят пикник, но не изгасили огъня. Не са имали за цел да палят гористата местност, обясниха от прокуратурата.

Събрани са достатъчно улики, че пожарът е започнал от местността Сечин камък край Дълбоки. Две от момчетата са ученици, едно от групата има регистрация в Детска педагогическа стая.

Междувременно от полицията съобщиха, че за 24 часа е задържан фолк певецът от Стара Загора Валентин Василев, известен като Валдес. 45-годишният певец е предизвикал пожар в борова гора, северно от пътя за Старозагорските минерални бани в местността "Черният мост". Полицейски екип е заловил Валдес в момент на обгаряне на медни електрически кабели. Пожарът е изгасен от полицаите, задържали певеца.

Други новини от Стара Загора