ПФ и Атака искат закриване на бежанските центрове и изгонване на мигрантите
ПФ и Атака искат закриване на бежанските центрове и изгонване на мигрантите / БГНЕС, архив

Исканията на нашите три политически организации ВМРО-БНД, НФСБ и "Атака" са за незабавно закриване на бежанските центрове у нас и изселването на техните обитатели, които не са никакви клети бежанци, а нелегални имигранти, обратно в Турция, откъдето са дошли. Това заяви депутатът от европейския парламент Ангел Джамбазки на шествие-митинг в Харманли.

Съществуването на тези центрове е заплаха за националната сигурност на българското общество. Въпрос на воля е това да се случи. Досега европейската политика по отношение на нелегалната миграция беше объркана, непоследователна, двулична и лицемерна. Няма никаква логика в изпълняването на Берлинското споразумение, според което тежестта на мигрантската криза трябва да се носи от фронтовите държави, добави евродепутатът.

Борисов: За икономически мигранти повече възможност нямаме

Шествието от сградата на Културния дом в Харманли започна в 12:00 ч. с огромен плакат "Вън имигрантите от България" и скандиране на лозунги:

"На бой за народа твой" и "Пришълците вън". Към първоначално събралите се около 150 души по пътя до най-големия регистрационно-приемателен център за настаняване на търсещи хуманитарна закрила в страната ни се присъединиха около 500 жители на града.

Протестът, в чиято организация първа застана местната организация на ВМРО-БНД, бе провокиран от масовия конфликт в центъра на 28 август, когато 800 афганистанци и иракчани се сбиха в лагера, а полицейски автомобил бе повреден при сблъсъците. Над 100 редови полицаи и специализирани сили на МВР охраняваха днешната проява.

Борисов: Мигрантската криза ни кара да търсим партньорство с Турция

"Ще бъдем непреклонни в настояването си регистрационно-приемателният център да бъде преустроен от открит в закрит тип и така да бъде възстановен обликът на града ни и общественият ред", каза в декларация до Общинския съвет в града лидерът на местната организация на ВМРО Николай Георгиев.

"Да кажем "не" на ислямското нашествие в Европа и в частност в България. Това не е бежанска вълна, а организирано преселение", предупреди депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

"Тези хора не са майки с деца, а брадати мъжаги. Те никога няма да се впишат нито в нашето, нито в европейските общества", добави Ангел Джамбазки. Той предупреди, че протестите и общественият натиск ще продължат до приемането на исканията.

Източник: БТА